Bedrijven helpen overschakelen naar een elektrische bedrijfsvloot

 • Contentproductie
 • Contentpromotie
 • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

Een impactvolle landingspagina maken over elektrisch rijden.

Plan van aanpak

We zetten vooral in op een dynamisch design met veel videogetuigenissen en spraken de drie doelgroepen op maat aan.

Resultaat

Een tevreden klant en kwalitatieve websitebezoekers met een sterke interesse in elektrisch rijden.

Over Luminus

Als belangrijke speler van de elektriciteitsproductie in België en als nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie wil Luminus bijdragen aan de energietransitie door zijn klanten innovatieve oplossingen te bieden op het vlak van energie-efficiëntie en door massaal te investeren in hernieuwbare energie. Luminus schakelde onlangs zelf over op een elektrische bedrijfsvloot.

Uitdaging

Alles op elkaar afstemmen

De grootste uitdaging bij dit project was het coördineren en op elkaar afstemmen van de verschillende zaken die moesten gebeuren: video’s maken, design van de landingspagina, copy schrijven voor de pagina in 2 talen. Er moest een algemeen plan van aanpak komen: hoe pakken we alles aan, wat zijn de zaken die we willen communiceren, wat gebeurt wanneer?

Belangrijk was ook dat Luminus met zijn landingspagina apart wou communiceren naar 3 verschillende doelgroepen: fleet managers die willen overschakelen naar een elektrische bedrijfsvloot, medewerkers van grote bedrijven die vragen hebben over de overschakeling naar een elektrische wagen, maar ook zelfstandigen en kleinere bedrijven.

Plan van aanpak

Een divers team samenstellen

Voor dit project konden we ons uitgebreide netwerk aan contentcreators goed gebruiken. We zochten een team bij elkaar van videomakers, copywriters, vertalers, proofreaders en designers.

Wireframes uittekenen

Om te beginnen tekenden we de wireframes uit van de landingspagina. Na de goedkeuring hiervan, zijn we gestart met het design en de contentproductie.

Video’s maken

We werkten daarbij onder meer de video’s uit waarin verschillende personen bij Luminus hun verhaal vertellen, van de fleet manager en de facility manager tot enkele medewerkers die met een elektrische wagen rijden. We bekeken op welke vragen we antwoorden wilden krijgen in de video’s en stelden in functie daarvan vragenlijsten op. De interviews werden ingepland, met buiten- en binnenopnames, en we maakten een storyboard op.

Lay-out van de landingspagina opmaken

Intussen ging een designer aan de slag met de lay-out van de landingspagina, rekening houdend met de brand style van Luminus. We kozen daarbij voor een dynamisch design met multimedia en korte blokjes tekst, om de websitebezoeker geboeid te houden en zijn aandacht niet te verliezen.

Drie aparte doelgroepen

Al snel werd de keuze gemaakt om vanop de hoofdpagina door te linken naar drie aparte detailpagina’s voor de verschillende doelgroepen, telkens met verschillende video’s en een aparte CTA naar de laadoplossingen van Luminus. Zo konden we ons volledig richten op de specifieke vragen en behoeftes van elke doelgroep.

Bij de fleet manager kwamen vragen aan bod als:

 • Waarom overschakelen naar een elektrisch wagenpark?
 • Hoe pakte Luminus de switch naar elektrische wagens aan?
 • Welke obstakels kwamen we tegen tijdens de overschakeling?
 • Wat zijn de fiscale voordelen van een elektrisch wagenpark?

Voor medewerkers van grote bedrijven ging het om vragen als:

 • Wat is het bereik van een elektrische auto?
 • Waar en hoe kan ik mijn elektrische wagen opladen?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van elektrisch rijden?

En de belangrijkste vragen waar ondernemers mee zaten en waar we een antwoord op probeerden te bieden, waren:

 • Waarom overschakelen naar een elektrisch wagenpark?
 • Hoe pakte Luminus de switch naar elektrische wagens aan?
 • Welke obstakels kwamen we tegen tijdens de overschakeling?
 • Wat zijn de fiscale voordelen van een elektrisch wagenpark?

Doelgroepen op maat aanspreken

Het is veel impactvoller om aparte doelgroepen op maat aan te spreken dan om iedereen met eenzelfde algemene tekst te willen overtuigen. Dat is ook de reden waarom we het voor al onze klanten belangrijk vinden om te werken met buyer persona. Als je weet voor wie je schrijft en wat zijn of haar uitdagingen en problemen zijn, kan je specifieke oplossingen bieden en de lezer persoonlijker aanspreken.

“Het is veel impactvoller om aparte doelgroepen op maat aan te spreken dan om iedereen met eenzelfde algemene tekst te willen overtuigen.”

Copy schrijven

Eens de beslissingen over het design genomen waren en er een structuur was, moest er uiteraard kwalitatieve copy geschreven worden die in dat design past. Daarvoor konden we terecht bij een copywriter die al jarenlang blogs voor Luminus schrijft en dus de materie perfect kent.

Resultaat

Een tevreden klant

Dit is echt super mooi, kwalitatief en heel goed gedaan. Inhoudelijk is het ook heel impactvol. Heel erg bedankt voor het harde werk
Alexandra Pirnay
Go to Market Manager B2B e-Mobility

Kwalitatieve bezoekers

Maar even belangrijk als een tevreden klant, zijn de concrete cijfers en resultaten. Sinds deze landingspagina online staat, hebben al enkele duizenden gebruikers de pagina bezocht, en velen van hen zelfs meerdere keren. De meeste bezoekers komen op deze pagina terecht via CTA’s en links in de blogs van Luminus. Het gaat om kwalitatieve bezoekers die een sterke interesse hebben in elektrisch rijden en warmer zijn dan een gemiddelde lezer die landt op een blogartikel. Goed voor de conversie en de sales dus!

Bestaande blogposts verrijken

Mooi meegenomen was dat we nadien de video’s ook konden gebruiken om de bestaande blogposts rond elektrisch rijden op de blogpagina van Luminus B2B te verrijken. Zo konden we telkens ook een link leggen naar het verhaal van Luminus zelf, via een quote of stukje video. Dat maakt het allemaal wat concreter en aantrekkelijker voor de lezer.

Ben je intussen zelf ook benieuwd hoe die landingspagina er nu precies uitziet? Neem gerust een kijkje

Lumiworld Elektrisch Rijden

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?