Watch the video
Watch the video

Over de klant

Luminus is een belangrijke elektriciteitsproducent en energieleverancier op de Belgische markt. Het bedrijf telt zo’n 1.800 werknemers in België.

Uitdaging

Tot 2016 deed Luminus niet aan inbound marketing. Maar toen besefte Luminus dat het via digitale contentmarketing de loyaliteit van zijn klanten kon versterken en nieuwe leads en sales zou kunnen genereren. Voor deze ambitie koos Luminus Mediaforta als partner.

Onze aanpak

Contentmarketingstrategie

Geen goede resultaten zonder een duidelijke strategie. Na een uitgebreide analyse waarbij we het merk Luminus en zijn klanten en doelstellingen beter leerden kennen, werkten we een volledige contentmarketingstrategie uit.

Contentcreatie

In functie van onder meer de doelstellingen, het budget en de funnel werkten we een contentkalender uit.

Via ons netwerk van gespecialiseerde contentcreatoren werd een toegewijd redactieteam samengesteld.

Dat team zorgt ervoor dat er continu nieuwe content wordt aangemaakt die de doelgroep aanspreekt: blogposts, whitepapers, content voor nieuwsbrieven

Dit varieert van eenvoudige bespaartips tot heel gespecialiseerde topics over bijvoorbeeld isolatie of verwarmingsketels, maar wel steeds op maat van een brede doelgroep.

Alle content wordt aangeleverd in twee talen.

Blog

Luminus had nog geen blog om zijn content op te publiceren. Mediaforta bouwde de blog van Luminus van a tot z.

Mediaforta heeft heel wat kennis en expertise in het maken van blogs en deelde die met Luminus. We zijn vertrokken van duidelijke wireframes en werkten vervolgens het volledige design uit.

Na goedkeuring van het design werd de blog gecodeerd binnen WordPress.

Mediaforta is ook verantwoordelijk voor de verder optimalisering en het technisch onderhoud van de blog.

Resultaten

Luminus gebruikt de content om zijn thought leadership te communiceren, om loyalty bij zijn bestaande klanten te genereren en om nieuwe leads te realiseren.

Alle vastgelegde KPI’s werden behaald. Maandelijks gaan wij ook ter plekke bij Luminus met een analyse van de voorbije maand.

 • Contentmarketing van a tot z voor Securitas

  Securitas is een Zweedse beveiligingsorganisatie. Het bedrijf heeft vestigingen in 50 landen en telt meer dan 300.000 werknemers. Ontdek hoe wij meer bezoekers, en kwalitatieve leads genereren voor Securitas.

  Bekijk de case

  Please accept Statistics cookies to watch this video.

  Deel je uitdaging met onze experten.
  Ons team staat klaar

  Starten