Contentmarketing voor Luminus

  • Contentproductie
  • Contentpromotie
  • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

De loyaliteit van zijn klanten versterken en nieuwe leads en sales genereren.

Plan van aanpak

Na een uitgebreide analyse waarbij we het merk Luminus en zijn klanten en doelstellingen beter leerden kennen, werkten we een volledige contentmarketingstrategie uit.

Resultaten

Luminus gebruikt de content om zijn thought leadership te communiceren, om loyalty bij zijn bestaande klanten te genereren en om nieuwe leads te realiseren. Alle vastgelegde KPI’s werden behaald.

Over Luminus

 

Als belangrijke en verantwoordelijke speler van de elektriciteitsproductie in België en als nummer 1 in onshore windenergie en waterkrachtenergie draagt Luminus bij aan een industriële oplossing door zijn klanten innovatieve oplossingen te bieden op het vlak van energie-efficiëntie en door massaal te investeren in hernieuwbare energie. Luminus schakelde onlangs zelf over op een elektrische bedrijfsvloot.

Uitdaging

Tot 2016 deed Luminus niet aan inbound marketing. Maar toen besefte Luminus dat het via digitale contentmarketing de loyaliteit van zijn klanten kon versterken en nieuwe leads en sales zou kunnen genereren. Voor deze ambitie koos Luminus Mediaforta als partner.

Plan van aanpak

Contentmarketingstrategie

Geen goede resultaten zonder een duidelijke strategie. Na een uitgebreide analyse waarbij we het merk Luminus en zijn klanten en doelstellingen beter leerden kennen, werkten we een volledige contentmarketingstrategie uit.

Contentcreatie

In functie van onder meer de doelstellingen, het budget en de funnel werkten we een contentkalender uit. Via ons netwerk van gespecialiseerde contentcreatoren werd een toegewijd redactieteam samengesteld.

Dat team zorgt ervoor dat er continu nieuwe content wordt aangemaakt die de doelgroep aanspreekt: blogposts, whitepapers, content voor nieuwsbrieven…

Dit varieert van eenvoudige bespaartips tot heel gespecialiseerde topics over bijvoorbeeld isolatie of verwarmingsketels, maar wel steeds op maat van een brede doelgroep.

Alle content wordt aangeleverd in twee talen.

Blog

Luminus had nog geen blog om zijn content op te publiceren. Mediaforta bouwde de blog van Luminus van a tot z.

Mediaforta heeft heel wat kennis en expertise in het maken van blogs en deelde die met Luminus. We zijn vertrokken van duidelijke wireframes en werkten vervolgens het volledige design uit. Na goedkeuring van het design werd de blog gecodeerd binnen WordPress.


Mediaforta is ook verantwoordelijk voor de verder optimalisering en het technisch onderhoud van de blog.

Resultaat

Luminus gebruikt de content om zijn thought leadership te communiceren, om loyalty bij zijn bestaande klanten te genereren en om nieuwe leads te realiseren. Alle vastgelegde KPI’s werden behaald. Maandelijks gaan wij ook ter plekke bij Luminus met een analyse van de voorbije maand.

De communicatie met het Mediaforta-team verloopt erg vlot en we blijven elkaar voortdurend challengen. Het is niet voor niets dat we de krachten al 4 jaar bundelen!
Eline Reynders
Content & Performance Manager

 

 

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?