Internationale contentstrategie, contentcreatie en leadcreatie voor Datalliance

  • Contentproductie
  • Contentpromotie
  • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

Kwalitatieve leadgeneratie voor de Europese markt.

Plan van aanpak

Na een content- en data-analyse hebben we een internationaal digitalecontentmarketingplan uitgewerkt.

Resultaat

Datalliance werkte vooral op grote, internationale prospecten en is duidelijk top of mind geworden bij de prospecten die ze voor ogen hadden.

Over Datalliance

Datalliance is een Amerikaans sofwarebedrijf dat gespecialiseerd is in VMI-software (vendor management inventary software). Dit is software die de supply chain optimaliseert.

Uitdaging

Kwalitatieve leadgeneratie voor de Europese markt

Datalliance was al een tijdje actief op de Europese markt, maar de online leadgeneratie liep niet zoals gehoopt. Daarom besloot Datalliance een beroep te doen op Mediaforta.

Plan van aanpak

Na een content- en data-analyse hebben we een internationaal digitalecontentmarketingplan uitgewerkt. Dat plan focuste zich in een eerste fase op de Franse, Duitse en Engelse markt. In dat plan werden concrete doestellingen gekoppeld aan duidelijke acties.

Contentproductie

VMI is een complex onderwerp om goede content over te schrijven. Mediaforta leverde kwalitatieve blogpostswhitepapersmailsinfografieken, â€¦ op en slaagde erin om hier op een toegankelijke én onderbouwde manier over te schrijven. De content werd telkens opgeleverd in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Met deze content kon Datalliance zijn thought leadership communiceren en leads creëren.

Een blog bouwen

Mediaforta bouwde een blog zodat de content vlot geconsumeerd en gedeeld kon worden.

Marketing automation

Mediaforta werkte verschillende workflows uit met als doelstelling dat Datalliance top of mind zou worden bij zijn doelgroep. Hiervoor bouwden we verschillende e-mailtemplates en integreerden die in de marketing automation tool van Datalliance.

Conversieoptimalisatie

Mediaforta bouwde verschillende landingspagina’s om de conversie verder te optimaliseren.

Resultaat

Datalliance werkte vooral op grote, internationale prospecten en is duidelijk top of mind geworden bij de prospecten die ze voor ogen hadden.

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?