Van Marcke Engineering zet online content kracht bij

  • Contentproductie
  • Contentpromotie
  • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

Van Marcke Engineering vroeg Mediaforta om een uitgebreide contentstrategie uit te werken. In een volgende fase kregen we ook opdrachten voor een nieuwe landingspagina, blogcontent op maat, videotestimonials en een brochure.

Plan van aanpak

Stapsgewijs namen we de content van Van Marcke Engineering onder handen. Binnen ons internationale netwerk van contentcreators selecteerden we het geknipte contentteam voor de verschillende opdrachten: copywriters, vormgevers, vertalers, videospecialisten.

Resultaat

De weldoordachte contentstrategie zorgde voor de basis, van waaruit alle volgende stappen vertrokken. Op die manier creëerden we een maximale impact. Met als eindresultaat niet alleen een grotere maar vooral effectieve online aanwezigheid.

Over Van Marcke Engineering

Van Marcke Engineering is een onafhankelijk studie- en engineering adviesbureau. Deze zelfstandige business unit van de Van Marcke Groep begeleidt opdrachtgevers, tekenaars en bouwers van zowel residentiële als industriële projecten. Klanten kloppen in de eerste plaats aan bij het bedrijf voor de voorbereidingen en implementatie van alle mogelijke technische voorzieningen op het vlak van klimatisatie, sanitair en energie.

Uitdaging

Vraag naar grotere online visibiliteit

Van Marcke Engineering wilde online beter zichtbaar worden en makkelijker te vinden zijn. Verder wenste de organisatie zijn thought leadership nog meer in de kijker te zetten. Mediaforta bood een helpende hand, te beginnen met de uitwerking van een complete contentstrategie.

Plan van aanpak

Contentstrategie uitstippelen

First things first. Eerst gingen we na wie de doelgroep was en wat hun noden waren. In overleg met Van Marcke Engineering werkten we 4 buyer persona’s uit.

Voor elk van die persona’s ontwikkelden we een volledige buyer journey. Hierbij brachten we de verschillende touchpoints in kaart. We lijstten alle doelen en vragen van de buyer persona’s op, in combinatie met wat zij belangrijk vinden. Want als we weten voor wie we precies schrijven, kunnen we makkelijker de meest interessante invalshoeken bepalen. Op die manier konden we de (potentiële) klanten van Van Marcke Engineering steeds de juiste content op het juiste moment aanreiken.

Technische blogposts uitwerken

Vervolgens zetten we een keyword research op. Zo wisten we precies welke zoekintenties hoog scoren. Tegelijk gingen we in ons internationaal netwerk op zoek naar technische redacteurs met kennis over de materie. Via onze doeltreffende selectieprocedure zochten en vonden we de beste redacteurs om mee samen te werken. In samenspraak met Van Marcke Engineering werd een contentagenda voor de publicatie van de blogs opgesteld. We ontwierpen ook een strak design voor de blogposts op de website. Op die manier komen de geschreven blogs er optimaal tot hun recht.

Nieuwe landingspagina creëren

Ook onmisbaar als je online aanwezig wil zijn: een eigen webpagina. We maakten de wireframes op en ontwierpen een aantrekkelijke landingspagina. Hier zorgden we voor klantgerichte copy, op maat van het design.

Testimonials in beeld brengen

Een testimonial is de geknipte manier om potentiële klanten over de streep te trekken. Je zegt niet zelf hoe goed je bent, maar laat tevreden klanten vertellen over de samenwerking met je bedrijf. Dat wekt vertrouwen. Voor deze klant maakten we niet enkel geschreven testimonials, maar ook videotestimonials. We lieten professionals uit ons netwerk filmen bij klanten van Van Marcke Engineering. Door verschillende medewerkers aan het woord te laten, kreeg het verhaal een zeer menselijke touch. Bovendien zeggen beelden vaak nog meer dan woorden.

Brochure voor Van Marcke Prefab schrijven en vormgeven

Daarnaast schreven we een brochure Van Marcke Prefab, met als centrale thema’s kant-en-klare sanitaire installaties en energiemodules. Die brochure moest geïnteresseerden informeren en overtuigen van de sterktes van deze divisie. De copy goten we in een krachtige lay-out. Zo kon Van Marcke opnieuw rekenen op een kwalitatief kant-en-klaar resultaat.

Brochure Van Marcke

Resultaat

Sterke online aanwezigheid en krachtiger thought leadership: check!


De combinatie van die verschillende acties tilden de online aanwezigheid van Van Marcke Engineering naar een hoger niveau. Bovendien zorgden we ervoor dat niet enkel de landingspagina voor Van Marcke Engineering maar ook de blogartikels, de klantentestimonials en videotestimonials, systematisch in het Nederlands en het Frans werden aangeleverd. Zo liet Van Marcke geen kansen onbenut om zijn expertise en thought leadership te manifesteren bij alle doelgroepen in ons land.

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?