Onze manier van werken

1.  Interne contentanalyse

Om een duidelijk beeld te krijgen van je bedrijf en zijn activiteiten, voeren we een contentanalyse uit. Zo leren we je merk beter kennen. We duiken daarvoor in de bestaande content, de beschikbare data, het DNA van je merk, enzovoort.

 

 

 

2. Doelgroep definiëren

Wie wil je bereiken met je blogposts? We omschrijven de doelgroep duidelijk aan de hand van buyer persona. Via de buyer journey brengen we de touchpoints en de bijhorende contentbehoeften in kaart.

 

 

 

3. Keywordanalyse

In functie van de doelstellingen en de geselecteerde doelgroep, voeren we een keywordanalyse uit. We brengen de zoektermen in kaart die jouw doelgroep ingeeft.

 

 

 

4. Contentagenda 

Op basis van de doelgroep, de doelstellingen, de keywords, het budget, … stellen we een contentagenda samen. In die agenda bepalen we voor wie we gaan schrijven, wat de doelstelling is en wanneer de blogposts moeten verschijnen.

5. Een contentteam samenstellen

Blogposts schrijven over gespecialiseerde topics is de specialiteit van Mediaforta. In deze fase stellen we een dedicated team samen van de beste contentcreators.

6. Meten en bijsturen

Wanneer de eerste blogposts verschenen zijn, meten we de impact op basis van data. Welke content werkt? Welke content moet aangepast worden? Welke content ontbreekt?

 • Blogposts en whitepapers voor ING

  Lees hoe wij een impactvolle contentstrategie en contentproductie uitrolden.

  Bekijk de case

  Blogposts en whitepapers voor ING

  Waarom inzetten op blogs?

  Creëer thought leadership binnen een vakgebied

  Het publiceren van relevante blogs zorgt ervoor dat je als bedrijf kan uitgroeien tot expert in een bepaald vakgebied. Door te werken met blogs, zeg je niet alleen dat je deskundig bent, je laat het ook zien door nuttige informatie te delen.

   

   

   

  Word gevonden

  Door relevante topics aan te kaarten in je blog, kan je direct antwoorden op vragen van potentiële klanten. Zo kan je vaker teruggevonden worden in zoekopdrachten.

   

   

   

  Creëer interessante content voor je sociale media

  Zakelijke blogs zorgen ervoor dat je voortdurend een nieuwe stroom content hebt voor je sociale media. Hoe actiever je bent, hoe beter je scoort op deze platformen.

   

   

   

  Verhoog het vertrouwen

  Door jezelf op te stellen als expert in een vakgebied, zullen klanten een hogere mate van vertrouwen hebben in je bedrijf. Dit zet klanten ertoe aan om voor jouw bedrijf te kiezen en niet voor de concurrentie, want wie wil er nu niet samenwerken met een expert?

   

   

   

  Verbeter je leadgeneratie

  Elk artikel dat je publiceert, is een kans om leads te genereren. Blogs bevatten meerdere call-to-actions om de informatie van gebruikers te verzamelen en nieuwe leads te creëren.

   

  Verhoog het aantal links

  Nuttige content wordt vaak gedeeld door zowel gebruikers als andere websites. Op die manier helpen blogs om je websiteverkeer te verhogen.

   

   

   

  Downloads

  Hoe maak je een goede blog?

  Na het lezen van deze whitepaper begrijp je:

  • De voordelen van WordPress
  • Waar op letten bij het bouwen van een blog
  • Hoe Mediaforta stap voor stap blogs bouwt
  • Cases van verschillende van onze kanten

   

  Download

  De communicatie met het Mediaforta-team verloopt erg vlot en we blijven elkaar voortdurend challengen. Het is niet voor niets dat we de krachten al 4 jaar bundelen!

  Eline

  Luminus

  Ontdek meer klantenverhalen

   Benieuwd hoe blogs je bedrijf meer publiciteit kunnen geven?

   Spreek met een van onze blogexperts

   Lees meer over zakelijk bloggen