Gespecialiseerde content rond aluminium, roestvast staal en fittingen

  • Contentproductie
  • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

Om zijn thought leadership te versterken, had thyssenkrupp Materials content nodig rond specifieke materialen en onderdelen. Die content moest specifiek aansluiten op de artikelen die de webshop verkoopt.

Plan van aanpak

Voor thyssenkrupp Materials selecteerden we contentcreators met technische kennis en een vlotte pen. Samen met de klant werkten we vervolgens een contentagenda uit, die mee evolueert met de ontwikkelingen binnen de organisatie.

Resultaat

De gespecialiseerde content richt zich niet alleen tot de bezoekers van de website. We zorgden voor aangepaste LinkedIn-posts, zodat klanten en prospecten de content ook vlot vinden via sociale media. Tot slot zetten onze whitepapers het thought leadership van thyssenkrup nog meer in de verf.

Thyssenkrupp Benelux

Wereldwijd biedt thyssenkrupp Materials zijn klanten een breed assortiment in inox, staal en aluminium. Bedrijven uit de metaalverwerkende industrie rekenen op de groothandel voor tal van materiaalsoorten en bewerkingen. In België stoppen zo’n 90 medewerkers hun schouders onder het bedrijf, in Nederland zijn er dat een 200-tal.

Uitdaging

Nood aan gespecialiseerde content 

Met de juiste content wil thyssenkrupp zijn thought leadership benadrukken. Het bedrijf had met name copy nodig overtechnische materialen en onderdelen, zoals aluminium, roestvast staal of fittingen. De content moest specifiek aansluiten op het programma dat thyssenkrupp op zijn website aanbiedt. Om op een goed onderbouwde manier over die topics te kunnen schrijven, was een contentteam met kennis van zaken nodig.

Plan van aanpak

Strenge selectie van copywriters 

Binnen ons internationale netwerk gingen we op zoek naar technische copywriters mét een vlotte pen. Die combinatie is voor ons een must. De copywriter moet niet alleen de business van de klant begrijpen, maar de technische materie ook kunnen vertalen naar interessante, ‘nice to read’ blogposts voor de klanten en prospecten van thyssenkrupp. Aan de selectie van de contentcreators ging dan ook een streng selectieproces vooraf.

Flexibele contentagenda 

Intussen brainstormden we samen met thyssenkrupp over mogelijke topics. De manier van werken? Mediaforta stuurde een uitgebreide lijst met voorstellen en de klant besliste welke voor hen het meest opportuun zijn om uit te werken. Op basis daarvan stelden we een contentagenda op. Daarna volgde de eerste content op het gewenste tijdstip, binnen de afgesproken planning.

Uiteraard hielden we daarbij rekening met wijzigende omstandigheden. Toen de focus in de webshop verschoof van aluminium naar roestvast staal en nog later naar fittingen, werkten we alternatieve stukken uit. Daarnaast stemden we verschillende bestaande blogs af op de nieuwe focus. Op die manier blijft de content op de website van thyssenkrupp steeds relevant.

Het plannen, schrijven en opvolgen doen we met behulp van onze eigen software ContentRockr. Zo bewaren we steeds het overzicht en vermijden we contentchaos.

Resultaat

Blogposts en whitepapers versterken thought leadership

Het resultaat van onze intensieve samenwerking: een reeks gespecialiseerde, vlot leesbare en commercieel interessante blogposts, mét bijhorende LinkedIn-posts. Zo komt de content niet enkel in het vizier van de bezoekers van de website, via sociale media maakt thyssenkrupp interessante content instant toegankelijk voor klanten en prospecten.

Daarnaast werkten we ook enkele meer diepgaande whitepapers uit. Daarmee tillen we het thought leadership van thyssenkrupp binnen de sector naar een nog hoger niveau. Bovendien zijn whitepapers een zeer goed instrument om extra leads te genereren.

Mediaforta is een verlengstuk van onze organisatie als het gaat om contentcreatie, contentstrategie en publicatie. Deze partner neemt ons het hele traject, van strategie tot publicatie, uit handen. Dat gebeurt op een heel klantgerichte en kwalitatieve manier, die perfect aansluit bij onze organisatie en wat klanten van ons verwachten.
Bob Adams
Marketing manager Benelux, thyssenkrupp

Wat we gedaan hebben