Contentstrategie en -creatie voor Notify

  • Contentproductie
  • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

Notify vroeg Mediaforta om online meer bezoekers, leads en klanten te genereren.

Plan van aanpak

Aan de hand van een aantal workshops werkten we de buyer persona en de buyer journey uit.

Resultaat

Mediaforta zorgde ervoor dat de onboarding vlotter verloopt en ook veel effectiever is. Een zorgvuldig geselecteerde mix van blogposts, whitepapers en social media posts doet potentiële gebruikers zin krijgen om de tool van Notify uit te testen. Voor extra aantrekkingskracht zorgen de geoptimaliseerde website en het vernieuwde kleedje van de blog.

Over Notify

Notify is een technologiestart-up die een oplossing biedt voor softwareontwikkelaars. Het platform van Notify maakt het mogelijk om gemakkelijker meer impactvolle notificatieberichten te verzenden. Daarbij is het de bedoeling om de gebruikservaring van de klanten en prospecten te vergroten. De doelgroep van Notify bestaat voornamelijk uit softwareontwikkelaars.

Uitdaging

Contentstrategie en -creatie voor Notify

Notify vroeg Mediaforta om online meer bezoekers, leads en klanten te genereren.

Plan van aanpak

Strategie

Bij de start van de samenwerking hebben we eerst gefocust op het goed in kaart brengen en uitschrijven van de doelgroep. Wie willen we bereiken? Hoe ziet onze ideale klant eruit? Aan de hand van een aantal workshops werkten we de buyer persona en de buyer journey uit. Dit zijn de fundamenten waarop we het contentmarketingplan hebben gebouwd.

Vervolgens onderzochten we hoe we het onboarding-proces verder konden optimaliseren. Hoe konden we ervoor zorgen dat meer klanten zich niet alleen registreerden, maar de tool ook daadwerkelijk gebruikten? Het heeft immers geen enkele zin om nieuwe leads te genereren wanneer de onboarding onvoldoende op punt staat. Een van de uitdagingen bij deze onboarding was om een ‘complex’ product vlot te laten doorlopen, waarbij de gebruikers de tool ook meteen zouden uittesten. Na een analyse en aanbevelingen heeft Notify zijn onboarding-proces geoptimaliseerd. Vervolgens hebben we de bestaande website verbeterd en een moderne blog gebouwd.

Contentagenda

Op basis van het contentmarketingplan en de doelstellingen en een SEO-analyse hebben we een gedetailleerde contentagenda uitgewerkt.

Contentteam

Notify is een technisch product dat zich richt naar een gespecialiseerde doelgroep. Het was dan ook belangrijk een team samen te stellen van contentcreators die de business van onze klant begrepen. Via een uitgekiend proces selecteerden we uit ons internationaal netwerk de juiste contentcreators.

Contentproductie

We creëerden blogpostswhitepapers en social media posts.

Resultaat

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?