Waarom samenwerken met een technical writer?

1.     Je sector is complex

Je diensten of services bevinden zich in een nichesector? Of je nu software levert, elektronica produceert, brandbeveiliging voorziet, of je situeert je in de wereld van IT, financiën, telecom of bouw: een copywriter met technische bagage vertaalt die complexiteit naar heldere teksten.

 

 

 

2. Je wil ook klanten zonder vakkennis overtuigen

Een technisch copywriter verenigt commercieel met verhelderend schrijven. Afhankelijk van wie je wil bereiken en met welk doel, is opheldering even belangrijk als overtuigingskracht. Een gespecialiseerde copywriter blijft weg van vakjargon en legt moeilijke onderwerpen bevattelijk uit.

 

 

 

3. Je zoekt iemand voor al je technische content

In handleidingen en productspecificaties heeft eenduidigheid de topprioriteit. In je e-mailmarketing, advertenties en persberichten wil je potentiële klanten overtuigen. Je blogartikels, testimonials, whitepapers, landingspagina’s en e-books moeten dan weer verheldering met verkopen combineren.

 

 

 

4. Je B2B- en B2C-communicatie moeten voldoende verschillen

Hoe je als technisch bedrijf met andere ondernemingen communiceert, verschilt van je berichten aan particuliere klanten. Een copywriter met technische bagage onderzoekt de voorkennis van je doelgroep alvorens de gevraagde copy te schrijven.

Bob Adams

Mediaforta is voor ons een verlengstuk van de organisatie. Een extra resource voor onze afdeling als het gaat om contentcreatie, contentstrategie en publicatie. Ze nemen het hele traject van strategie tot publicatie uit handen en dat doen ze met een juiste klantgerichtheid en met de kwaliteit die past bij onze organisatie en die onze klanten van ons verwachten.

Bob A. Marketing manager Benelux

thyssenkrupp

  Onze manier van werken

  1. Analyse van jouw briefing

  We analyseren jouw bestaande content en je briefing om een beeld te krijgen van je merk, je bedrijf, je activiteiten en de technische voorkennis die nodig is om voor jou te schrijven. We definiëren ook je doelgroep(en) in buyer persona’s en brengen hun contentbehoeften in kaart.

   

   

   

  2. Samenstelling van jouw team van experten

  Nu we jouw behoeften kennen, stellen we een dedicated team samen van de beste contentcreators en specialisten in jouw niche.

   

   

   

  3. Keywordanalyse

  We zetten de zoektermen op een rij die jouw doelgroep ingeeft. Op basis van die uitgebreide keywordanalyse en je input briefen we de technische copywriter(s) grondig.

   

   

   

  4. Meten en bijsturen

  Of het nu blogartikels zijn, producthandleidingen of e-mailcampagnes: wanneer de eerste content verspreid is, meten we de impact ervan. Aan de hand van betrouwbare data ontleden we welke content werkt, welke ontbreekt en welke aanpassingen nodig heeft.

   

   

   

  Downloads

  Hoe maak je een goede blog?

  Na het lezen van deze whitepaper begrijp je:

  • De voordelen van WordPress
  • Waar op letten bij het bouwen van een blog
  • Hoe Mediaforta stap voor stap blogs bouwt
  • Cases van verschillende van onze kanten

   

  Download
  • Blogposts en whitepapers voor ING

   Lees hoe wij een impactvolle contentstrategie en contentproductie uitrolden.

   Bekijk de case

   Blogposts en whitepapers voor ING

   Ook weten hoe een gespecialiseerd copywriter jouw diensten weet te verkopen?

   Spreek met een van onze experts

   Lees meer over zakelijk bloggen