Contentmarketing van a tot z voor Securitas

  • Contentproductie
  • Contentpromotie
  • Contentstrategie

Samenvatting

Uitdaging

Ze deden al aan inbound marketing, maar merkten dat er nog veel verbetering mogelijk was: hun content was niet goed, hun blog zag er niet echt aantrekkelijk uit en er werden maar heel weinig nieuwe leads geconverteerd.

Plan van aanpak

We analyseerden het DNA van de klant, zijn doelgroep en behoeften en vooral de bestaande situatie op vlak van inbound marketing.

Resultaat

Securitas Nederland evolueerde van een digitaal ‘onzichtbare’ speler naar een digitale thought leader die heel wat leads creëerde en voedde dankzij relevante content, technologie en data.

Over Securitas

Securitas is een Zweedse beveiligingsorganisatie. Het bedrijf heeft vestigingen in 50 landen en telt meer dan 300.000 werknemers.

Uitdaging

In 2013 besliste Securitas Nederland om verder in te zetten op inbound marketing. Ze deden al aan inbound marketing, maar merkten dat er nog veel verbetering mogelijk was: hun content was niet goed, hun blog zag er niet echt aantrekkelijk uit en er werden maar heel weinig nieuwe leads geconverteerd. Om verdere stappen te zetten, besliste Securitas Nederland om met Mediaforta in zee te gaan.

Plan van aanpak

Analyse

Tijdens een eerste fase onderzochten we waar het bedrijf op dat moment stond. We analyseerden het DNA van de klant, zijn doelgroep en behoeften en vooral de bestaande situatie op vlak van inbound marketing.

Contentmarketingstrategie

De eerste stappen binnen de contentstrategie waren het bepalen van meetbare doelstellingen en het uitwerken van buyer persona en een buyer journey.
De buyer persona zorgden ervoor dat de doelgroep en de klanten van Securitas duidelijk in kaart werden gebracht.
We werkten een volledige contentstrategie uit voor Securitas Nederland en hielden daarbij rekening met de doelstellingen, de bestaande situatie en de doelgroep.

Goed onderbouwde en relevante content

Securitas had nood aan goed onderbouwde content die hun doelgroep aansprak.
Mediaforta stelde via zijn netwerk een gespecialiseerde redactie samen voor Securitas. Dat dedicated team bestaat uit copywriters met ruime ervaring in de veiligheidssector.
Dankzij deze expertise ontstond er een vlotte samenwerking bij het maken van de contentagenda en de content: blogpostssocial media postswhitepapersnieuwsbrievenklantenverhaleninfografiekenwebinars, …

Een blog bouwen

Mediaforta bouwde een moderne blog. Deze blog vormt het centrale platform waarop Securitas zijn expertise kan tonen en leads genereert.

E-mailmarketing

Samen met Securitas hebben we een volledige e-mailstrategie uitgewerkt. Vervolgens hebben we e-mailtemplates gebouwd, content geschreven en nieuwsbrieven verzonden. We analyseerden ook voortdurend de resultaten.

Data

Via de implementatie van verschillende tools verzamelden we continu heel wat data. Deze data werden geregeld geanalyseerd en we gebruikten die analyses om onze strategie en aanpak er verder op af te stemmen.

Resultaat

Securitas Nederland evolueerde van een digitaal ‘onzichtbare’ speler naar een digitale thought leader die heel wat leads creëerde en voedde dankzij relevante content, technologie en data.

Mediaforta is een professioneel, kundig en meedenkend contentbureau waar we al meerdere jaren goed mee samenwerken. Sinds de samenwerking met Mediaforta zijn de websitebezoeken en leads enorm toegenomen.
Loes
Marketing & Communicatie adviseur

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?