Contentcreatie voor Solucious

  • Contentproductie

Samenvatting

Uitdaging

Al jaar en dag staan kwalitatieve producten en een snelle levering centraal bij Solucious. Dat weerspiegelt zich in de communicatie van het bedrijf. Solucious neemt dan ook enkel genoegen met een partner die stipt kwalitatieve content voor verschillende kanalen kan opleveren.

Plan van aanpak

Voor Solucious selecteerden we een uitgebreid team van content creators waarop we kunnen bouwen. Zo kunnen we Solucious steeds snel voorzien van de nodige content. De content accountmanager zorgt als SPOC voor transparantie en een vlotte communicatie tussen alle partijen.

Resultaat

Vandaag staat ons team steeds paraat om de ad hoc opdrachten van Solucious op te vangen. Hierbij wordt alle content altijd volgens afspraak opgeleverd. Van blogs over campagnes tot updates van bestaande content.

 

Over Solucious

Als deel van Colruyt Group is Solucious een 100% Belgische foodservicepartner. Het bedrijf biedt een ruim assortiment food en non-food aan horeca, grootkeukens en bedrijven zonder keuken. Solucious bedient ruim 15.000 klanten in België. Vandaag staan om en bij de 600 medewerkers achter het bedrijf.

Uitdaging

Snelle oplevering, zonder in te boeten aan kwaliteit

Al snel was duidelijk dat Solucious een grote flexibiliteit verwacht van zijn partners. Kwaliteit combineren met een snelle oplevering is voor deze klant primordiaal. En laat dat nu net een van de specialiteiten van Mediaforta zijn. 

Plan van aanpak

Samenstelling van een flexibel en deskundig content team

Voor Solucious selecteerden we een uitgebreid team van content creators waarop we kunnen bouwen. Zo kunnen we Solucious steeds snel voorzien van de nodige content. De content accountmanager zorgt als SPOC voor transparantie en een vlotte communicatie tussen alle partijen.

Content voor diverse doeleinden
Belangrijk is ook dat onze content creators vlot hun ‘tone of voice’ kunnen aanpassen naargelang het kanaal en de doelgroep. Een campagne die zich richt tot jeugdbewegingen vraagt immers een andere aanpak dan een mailing rond een tijdelijk voorraadtekort. 

Een greep uit de opdrachten de we van Solucious krijgen:

  • Schrijven van blogs, webteksten, testimonials, mailings, nieuwsberichten en campagnes
  • Jaarlijkse update en opmaak van Solucious’ aanbestedingsdossier
  • Jaarlijkse update en opmaak van de brochure voor de bezorger
  • Content voor de infokrant ‘Solucious Gazet’
  • Opmaak van publiciteit
  • Partnerpakketten in een aantrekkelijk jasje stoppen, zowel tekstueel als visueel

Resultaat

Intussen hebben we met Solucious een jarenlange relatie uitgebouwd. De medewerkers weten dat ze op Mediaforta kunnen rekenen als er snel nieuwe content nodig is. Doordat we in de loop der jaren met de klant zijn meegegroeid, loopt de communicatie tussen de vaste content accountmanager en de klant zeer vlot. Dankzij ons uitgebreid netwerk hebben we ook steeds competente content creators achter de hand, zodat we Solucious zeker altijd een ‘ja, dat lukt’ kunnen serveren.

We hebben al heel vaak samengewerkt met Mediaforta. Het team heeft intussen aan een half woord genoeg om aan de slag te kunnen. Zelfs technische onderwerpen worden vlot en bevattelijk neergeschreven. Ook voor de betere vertaling en lay-out zijn we hier aan het juiste adres. Handig is ook dat we binnen Mediaforta één vaste contactpersoon hebben. Dat zorgt voor gemoedsrust.
Ilse De Dobbeleer
Strategisch Marketeer bij Solucious

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?