Onze manier van werken

1. Duidelijke doelstelling definiëren

Wat moet de podcast doen? Wie moet hij bereiken? Mik je op een nationaal of een internationaal publiek? In deze fase bepalen we een aantal basisdoelstellingen.

 

 

 

 

2. Relevante thema’s oplijsten

Op basis van de bedrijfsactiviteiten en de beoogde doelen, brengen we een aantal boeiende thema’s voor de doelgroep in kaart.

 

 

 

3. Gastsprekers zoeken: intern en extern

Na het vastleggen van enkele thema’s, gaan we op zoek naar geschikte gastsprekers. Dit gebeurt zowel binnen jullie personeelsbestand als extern.

 

 

 

4. Marketingplan voor podcasts opstellen

Aan de hand van je huidige marketingstrategie creëren wij de nodige content om de podcasts in de spotlight te zetten op verschillende platformen.

 

 

 

5. Blauwdruk van podcasts maken

Hoe verwerken we de huisstijl? Hoe starten we de podcasts? Welke muziek gebruiken we? Maken we een audiologo? Wat wordt de structuur van de podcast? In deze fase maken we de blauwdruk voor een geslaagde podcast.

 

 

 

6. Podcasts verwerken op de website

Tot slot worden de gecreëerde podcasts verwerkt in de website. Hierbij houden we rekening met de visuele identiteit van de website. We schrijven ook de bijpassende copy.

 

 

 

  Waarom inzetten op podcasts?

  Podcasts zijn populair

  Podcasts zijn razend populair. De laatste jaren kent het medium een enorme stijging aan luisteraars. Podcasts zijn ideaal om een pendeluurtje te vullen of om tijdens je pauze te beluisteren. Omdat ze zo gemakkelijk te consumeren zijn, stijgt hun populariteit voortdurend.

   

   

   

  Creëer kennisleiderschap

  Door relevante topics uitgebreid aan te kaarten in je podcasts, toon je als bedrijf je expertise in een bepaald onderwerp. Zo kan je kennisleiderschap creëren binnen je branche.

   

   

   

  Verbeter je SEO-resultaten

  Wanneer mensen zoeken naar podcasts over een bepaald onderwerp, is er een goede kans dat ze uitkomen op je website. Hierdoor zullen je SEO-resultaten verbeteren.

   

   

   

  Verhoog het aantal shares

  Doordat podcasts vaak nuttig en/of vermakelijk zijn, worden ze vaak gedeeld door luisteraars die ze aanraden aan collega’s of kennissen.

   

   

   

  Podcasts zijn gemakkelijk en snel

  Podcasts zijn over het algemeen sneller en gemakkelijker te produceren dan de meeste soorten content. Je hebt enkel je apparatuur, een spreker en een basisscript nodig dat hergebruikt kan worden. Hierdoor zijn ze erg tijds- en kosteneffectief.

   

   

   

  Bereik nieuwe doelgroepen

  Onderzoek toont aan dat podcasts voornamelijk beluisterd worden door een jonger doelpubliek dat hoogopgeleid is. Hierdoor kan je nieuwe potentiële klanten bereiken die je bedrijf anders misschien niet gevonden zouden hebben.

   

   

   

  Mediaforta is een professioneel, kundig en meedenkend contentbureau waar we al meerdere jaren goed mee samenwerken. Sinds de samenwerking met Mediaforta zijn de websitebezoeken en leads enorm toegenomen.

  Loes

  Securitas Nederland

  Ontdek meer klantenverhalen

   Downloads

   Waarom werkt jouw contentmarketing niet?

   Na het lezen van deze whitepaper begrijp je:

   • Hoe structuur aan te brengen in je strategie
   • Hoe je jouw contentmarketing succesvol kan maken
   • Hoe valkuilen te omzeilen
   • Hoe je jouw content naar een hoger niveau kan tillen
   • Do’s en don’ts
   Download

   Benieuwd hoe we jouw podcasts tot een succes kunnen laten uitgroeien?

   Spreek met een van onze podcastspecialisten

   Lees meer over podcasts