Internationale contentcreatie voor bpost International

  • Contentproductie

Samenvatting

Uitdaging

Bpost International was op zoek naar een contentpartner die hun business begreep en die kennis kon vertalen naar relevante content voor hun internationale doelgroep.

Plan van aanpak

Uit ons netwerk selecteerden we verschillende specialisten met ruime kennis en expertise in het maken van content voor de logistieke sector. Het redactieteam bestond uit Amerikaanse, Duitse en Franse copywriters.

Resultaat

Bpost International kon goed onderbouwde content delen met zijn klanten en prospecten. De content werd verspreid via een blog en nieuwsbrieven.

Over Bpost

Bpost International maakt deel uit van bpost en zorgt onder meer voor de internationale levering van pakketten en voor allerlei oplossingen op het vlak van e-commerce.

Uitdaging

Internationale contentcreatie voor bpost International

Bpost International was op zoek naar een contentpartner die hun business begreep en die kennis kon vertalen naar relevante content voor hun internationale doelgroep.

De bedoeling was vooral om hun thought leadership onder de aandacht te brengen van hun bestaande internationale klanten en van prospecten. Daarvoor koos bpost International voor Mediaforta als contentpartner.

Plan van aanpak

Dedicated contentteam

De contentproductie was een hele uitdaging, omdat bpost International zelf geen materiaal had waarop we konden terugvallen om relevante content te maken.

Mediaforta beschikt over een internationaal netwerk van meer dan 1.000 contentcreators. Uit ons netwerk selecteerden we verschillende specialisten met ruime kennis en expertise in het maken van content voor de logistieke sector. Het redactieteam bestond uit Amerikaanse, Duitse en Franse copywriters.

Contentagenda

We stelden een contentagenda samen, gebaseerd op onder meer de doelgroep, de doelstellingen en SEO.

Contentproductie

Na het opstellen van de contentagenda gingen we van start met de contentproductie in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels).

Mediaforta schreef onder meer blogposts en whitepapers en zorgde ervoor dat al deze content voldeed aan de hoge standaarden die bpost International verwachtte om zijn thought leadership te tonen.

Resultaat

 

Bpost International kon goed onderbouwde content delen met zijn klanten en prospecten. De content werd verspreid via een blog en nieuwsbrieven.

Mediaforta heeft meer dan drie jaar voor deze klant gewerkt, totdat bpost International Landmark Global overnam en de marketing naar de VS verhuisde.

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?