Over de klant

Bpost International maakt deel uit van bpost en zorgt onder meer voor de internationale levering van pakketten en voor allerlei oplossingen op het vlak van e-commerce.

Uitdaging

Bpost International was op zoek naar een contentpartner die hun business begreep en die kennis kon vertalen naar relevante content voor hun internationale doelgroep.

De bedoeling was vooral om hun thought leadership onder de aandacht te brengen van hun bestaande internationale klanten en van prospecten. Daarvoor koos bpost International voor Mediaforta als contentpartner.

Wat werd er opgeleverd?

Onze aanpak

Dedicated contentteam

De contentproductie was een hele uitdaging, omdat bpost International zelf geen materiaal had waarop we konden terugvallen om relevante content te maken.

Mediaforta beschikt over een internationaal netwerk van meer dan 1.000 contentcreators. Uit ons netwerk selecteerden we verschillende specialisten met ruime kennis en expertise in het maken van content voor de logistieke sector. Het redactieteam bestond uit Amerikaanse, Duitse en Franse copywriters.

Contentagenda

We stelden een contentagenda samen, gebaseerd op onder meer de doelgroep, de doelstellingen en SEO.

Contentproductie

Na het opstellen van de contentagenda gingen we van start met de contentproductie in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels).

Mediaforta schreef onder meer blogposts en whitepapers en zorgde ervoor dat al deze content voldeed aan de hoge standaarden die bpost International verwachtte om zijn thought leadership te tonen.

Resultaat

Bpost International kon goed onderbouwde content delen met zijn klanten en prospecten. De content werd verspreid via een blog en nieuwsbrieven.

Mediaforta heeft meer dan drie jaar voor deze klant gewerkt, totdat bpost International Landmark Global overnam en de marketing naar de VS verhuisde.

Deel je uitdaging met onze experten.
Ons team staat klaar

Starten