Voor zijn contentplatform had Colruyt Group Academy maar liefst 90 inspirerende blogs nodig. In een paar maanden tijd schreef een gedreven team copywriters van Mediaforta de gewenste kwalitatieve content bij elkaar …

Over de klant

De Colruyt Group Academy is een ontmoetingsplaats voor consumenten om nieuwe zaken rond alledaagse thema’s te ontdekken. In dat kader worden ook tal van inspirerende workshops en cursussen gegeven, fysiek en online. Rond koken, creatief bezig zijn of mentaal welzijn bijvoorbeeld. Daarnaast wil Colruyt Academy klanten op zijn website kwalitatieve content bieden rond uiteenlopende topics.

Uitdaging

Om zijn contentplatform in korte tijd te verrijken, vroeg Colruyt Academy Group aan Mediaforta om een groot volume blogs aan te leveren. “Dit moesten in de eerste plaats krachtige blogs zijn met een positieve invalshoek, die de consumenten laagdrempelige handvaten bieden om zijn leven op verschillende vlakken beter en aangenamer te maken”, vertelt Yves Van Kerkhove, Digital Marketeer bij Colruyt Group.

Met die blogs wilde de organisatie een stevige contentbasis leggen, waarop verder kon worden gebouwd. Pittig was wel dat de klant de eerste batch van 70 blogs binnen een maand verwachtte. Het juiste evenwicht tussen kwaliteit en snelheid van aanlevering vinden, was dan ook cruciaal.

Wat werd er opgeleverd?

Contentproductie

Plan van aanpak

Gezien het grote volume, de brede waaier aan topics én de strakke deadline besloten we voor deze opdracht om een team van gedreven copywriters met verschillende specialiteiten samen te stellen. We kozen voor een mix van copywriters waar we al heel veel ervaring mee hebben en nieuwe, zorgvuldig geselecteerde copywriters met specifieke kennis, rond tuinieren en duurzaamheid bijvoorbeeld.

Het spreekt voor zich dat een strakke opvolging cruciaal was om de stroom van zoveel stukken in goede banen te leiden. Op gezette tijdstippen staken de content account manager van Mediaforta en Yves Van Kerkhove dan ook de koppen bij elkaar om de stand van zaken te bespreken.

Resultaten

Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. “Nog voor de voorziene deadline werden alle blogs binnen de verschillende categorieën opgeleverd. Met de gewenste positieve tone of voice én aandacht voor SEO”, vertelt Yves Van Kerkhove.

Omdat Colruyt Group Academy zeer tevreden was over het resultaat en de samenwerking, mocht Mediaforta nog twintig stukken schrijven voor een extra categorie. Ook die werden met hetzelfde oog voor kwaliteit en binnen de voorziene tijd opgeleverd. Voor de klant is het meteen ook een grote geruststelling dat Mediaforta er staat, wanneer er in de toekomst nog meer content nodig is.

Yves

De copy’s bij Mediaforta kennen hun stiel. Elke blog is helder en vlot geschreven. Ze hebben ook nog eens oog voor interlinking. En da’s mooi meegenomen voor een content platform als het onze.

Yves VK Digital Marketeer Colruyt Group

Colruyt