Kwalitatieve copy voor Colruyt Group Academy

  • Contentproductie

Samenvatting

Uitdaging

Kwalitatieve copy voor Colruyt Group Academy.

 

Plan van aanpak

Team van gedreven copywriters met verschillende specialiteiten samenstellen. Een mix van copywriters waar we al heel veel ervaring mee hebben en nieuwe, zorgvuldig geselecteerde copywriters met specifieke kennis.

Resultaten

Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. ‚ÄúNog voor de voorziene deadline werden alle¬†blogs¬†binnen de verschillende categorie√ęn opgeleverd. Met de gewenste positieve tone of voice √©n aandacht voor¬†SEO‚ÄĚ, vertelt Yves Van Kerkhove.

Over Colruyt Group Academy

De Colruyt Group Academy is een ontmoetingsplaats voor consumenten om nieuwe zaken rond alledaagse thema’s te ontdekken. In dat kader worden ook tal van inspirerende workshops en cursussen gegeven, fysiek en online. Rond koken, creatief bezig zijn of mentaal welzijn bijvoorbeeld. Daarnaast wil Colruyt Academy klanten op zijn website kwalitatieve content bieden rond uiteenlopende topics.

Uitdaging

Kwalitatieve copy voor Colruyt Group Academy

Om zijn contentplatform in korte tijd te verrijken, vroeg Colruyt Academy Group aan Mediaforta om een groot volume blogs aan te leveren. ‚ÄúDit moesten in de eerste plaats krachtige blogs zijn met een positieve invalshoek, die de consumenten laagdrempelige handvaten bieden om zijn leven op verschillende vlakken beter en aangenamer te maken‚ÄĚ, vertelt Yves Van Kerkhove, Digital Marketeer bij Colruyt Group.

Met die blogs wilde de organisatie een stevige contentbasis leggen, waarop verder kon worden gebouwd. Pittig was wel dat de klant de eerste batch van 70 blogs binnen een maand verwachtte. Het juiste evenwicht tussen kwaliteit en snelheid van aanlevering vinden, was dan ook cruciaal.

Plan van aanpak

Gezien het grote volume, de brede waaier aan topics √©n de strakke deadline besloten we voor deze opdracht om een team van gedreven copywriters met verschillende specialiteiten samen te stellen. We kozen voor een mix van copywriters waar we al heel veel ervaring mee hebben en nieuwe, zorgvuldig geselecteerde copywriters met specifieke kennis, rond tuinieren en duurzaamheid bijvoorbeeld.

Het spreekt voor zich dat een strakke opvolging cruciaal was om de stroom van zoveel stukken in goede banen te leiden. Op gezette tijdstippen staken de content account manager van Mediaforta en Yves Van Kerkhove dan ook de koppen bij elkaar om de stand van zaken te bespreken.

Resultaat

Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. ‚ÄúNog voor de voorziene deadline werden alle¬†blogs¬†binnen de verschillende categorie√ęn opgeleverd. Met de gewenste positieve tone of voice √©n aandacht voor¬†SEO‚ÄĚ, vertelt Yves Van Kerkhove.

Omdat Colruyt Group Academy zeer tevreden was over het resultaat en de samenwerking, mocht Mediaforta nog twintig stukken schrijven voor een extra categorie. Ook die werden met hetzelfde oog voor kwaliteit en binnen de voorziene tijd opgeleverd. Voor de klant is het meteen ook een grote geruststelling dat Mediaforta er staat, wanneer er in de toekomst nog meer content nodig is.

De copy’s bij Mediaforta kennen hun stiel. Elke blog is helder en vlot geschreven. Ze hebben ook nog eens oog voor interlinking. En da’s mooi meegenomen voor een content platform als het onze.
Yves
Digital Marketeer Colruyt Group

Wat we gedaan hebben

Benieuwd hoe we jouw onderneming ook sneller kunnen laten groeien?

Doe een beroep op onze ervaring, visie en expertise. Via een videocall maken we kennis en tonen we waarom uitstekende content de manier is om digitaal met je doelgroep in contact te komen. We tonen aan de hand van concrete cases hoe wij onze klanten helpen meer leads, en meer sales te genereren. Benieuwd?