Van script tot scherm

Mediaforta werkt met een internationaal netwerk van uitzonderlijke videospecialisten, monteurs, cameramensen, motion designers, scenaristen en illustratoren. Zij maken voor onze klanten impactvolle vlogs, webinars, bedrijfsfilms, testimonials, video’s voor social media, productvideo’s en animaties. Ontdek de verschillende stappen om impactvolle onlinevideo’s te maken.

1. Concrete doelstellingen & videostrategie

Wie willen we bereiken met onze videocontent? En waar en hoe? Aan de hand van concrete doelstellingen werken we een videostrategie uit.

 

 

 

 

2. Preproductie

Professionele scenaristen schrijven een scenario uit. Eenmaal het scenario is goedgekeurd, leggen we alles vast: locatie, figuranten, planning, team, materiaal, software, …

 

 

 

3. Filmen & animatie

Het filmen gebeurt vanop de grond, in een studio of vanuit de lucht. We vertalen het scenario naar bewegende beelden. Een video kan ook bestaan uit illustraties. In dat geval gaan de illustratoren en motion designers aan het werk.

 

 

 

4. Montage & grafiek

De monteurs verwerken de beelden tot een vloeiend geheel. Over de video worden muziek, grafieken, ondertiteling en stemmen gezet.

 

 

 

5. Sociale varianten

Vanuit de basisvideo maken we verschillende kortere versies om in te zetten op social media zoals Facebook, Instagram, TikTok, …

 

 

 

6. Promoten & meten en bijsturen

Het stopt niet bij het maken van een video. We werken ook een promotieplan uit om de video te promoten bij de doelgroep. We meten de impact en sturen bij waar nodig.

 

 

 

  Waarom inzetten op onlinevideo?

  1. Social media en video zijn een match

  Op social media kijkt meer dan 45% meer dan een uur video. Video’s worden bovendien veel vaker gedeeld dan een bericht met enkel een afbeelding en tekst.

   

   

   

  2. Emotionele impact

  Video is een krachtige manier om je verhaal met bijhorende emoties bij je doelgroep te brengen. En emoties zijn een krachtige manier om door te dringen tot het hart van je doelgroep.

   

   

   

  3. Word gevonden

  YouTube is de grootste zoekmotor na Google. Een ideaal platform om je content vindbaar te maken. Lees hier meer over hoe je je video’s op YouTube vindbaar maakt.

   

   

   

  4. Extra dynamiek

  Video kan perfect naast je blogposts staan of hier een onderdeel van uitmaken. Hierdoor geef je meer variatie en extra dynamiek aan je contentaanbod.

   

   

   

  5. Visuele generatie

  Sinds het ontstaan van MTV zijn we groot geworden met bewegende beelden. De consument consumeert volop videocontent. Zo zou 80% van de internettrafiek bestaan uit videocontent.

   

   

  6. Testimonials

  Sommige soorten content lenen zich beter in de vorm van een video. Denk bijvoorbeeld aan een testimonial of een verslag van een event.

   

   

   

  Mediaforta is een professioneel, kundig en meedenkend contentbureau waar we al meerdere jaren goed mee samenwerken. Sinds de samenwerking met Mediaforta zijn de websitebezoeken en leads enorm toegenomen.

  Loes

  Securitas Nederland

  Ontdek meer klantenverhalen

  Downloads

  Waarom werkt jouw contentmarketing niet?

  Na het lezen van deze whitepaper begrijp je:

  • Hoe structuur aan te brengen in je strategie
  • Hoe je jouw contentmarketing succesvol kan maken
  • Hoe valkuilen te omzeilen
  • Hoe je jouw content naar een hoger niveau kan tillen
  • Do’s en don’ts
  Download

  Benieuwd hoe we jouw onlinevideo maken? Daag ons uit!

  Spreek met een van onze video specialisten

  Lees meer over online video