Over de klant

PVI is een Noord-Frans bedrijf dat industriële kranen maakt sinds 1929.

Uitdaging

PVI was op zoek naar een partner voor digitale leadcreatie op Europese schaal. De focusmarkten waren Duitsland en Frankrijk. Daarnaast wilden ze top of mind worden, of blijven, bij hun bestaande klanten.

Onze aanpak


Na een grondige analyse van de diensten van het bedrijf ontwikkelden we de buyer persona en de buyer journey. Op die manier werd het voor iedereen binnen het bedrijf duidelijk wie de doelgroep was en hoe we hiermee wilden communiceren.

De buyer journey gaf ons een duidelijk beeld van wat de doelgroep verwachtte op ieder touch point. Op basis van concrete doelstellingen werkten we een internationaal contentmarketingplan uit en brachten we de acties in kaart die nodig waren om de doelstellingen te bereiken.

 

PVI-krantje

Een van de doelstellingen van PVI was om het bedrijf opnieuw top of mind te maken bij hun bestaande klanten. Daarvoor hebben we een PVI-krantje gemaakt dat driemaandelijks verzonden werd naar alle klanten. In dat krantje werden de innovaties van PVI getoond, maar ook de mensen achter het bedrijf. Op die manier kreeg PVI een gezicht.

Blog

We bouwden een blog in drie talen voor PVI, zodat ze naast het krantje ook continu hun thought leadership konden verspreiden.

Blogposts

We maakten een contentagenda en installeerden een team van technical copywriters die uitstekende content in drie talen maakten voor de B2B-doelgroep (ingenieurs, bedrijfseigenaars, …).

 

E-mailmarketing

Om de content verder te promoten, ontwikkelde Mediaforta een nieuwsbrief-template. Zo kon de content makkelijk verspreid worden naar al hun klanten.

 

Deel je uitdaging met onze experten.
Ons team staat klaar.

Starten